Hoe lid worden?

Afspraken

Leden

Aangezien we samen een vzw vormen, is het nodig dat alle deelnemers aan onze activiteiten bekend zijn als leden.  Dit kan op 3 manieren:

  • als kennismaking (dit is geheel vrijblijvend)
  • als lid (dan ben je heel het jaar bekend als lid, en betaal je 1x of 12x per jaar een tempelbijdrage.  Bovendien krijg je toegang tot de private facebook pagina's die de leden gebruiken om foto's en ervaringen te delen)
  • sporadisch  (dan ben je telkens even lid gedurende een dagdeel)

Lidgeld

Via het lidgeld maak je je motivatie bekend: Je wil af en toe eens op bezoek komen of je wil gedurende een jaar intensief aan de vzw en jezelf werken.  

Verzekering

Voor eender welke activiteit bent u verzekerd.  Zolang we niet volledig vertrouwen op (de Godheid in) onszelf, hebben we altijd nog de verzekeringsmaatschappijen.  Zelfs struikelen over de dorpel kan zo een interessante les blijven.  

Bijdragen

De bijdragen worden gebruikt om tempel & oefenruimten te onderhouden en te verbeteren.  En er in 't algemeen voor te zorgen dat we kunnen oefenen.  De faciliteiten zijn van ons allemaal en we moeten er dus allemaal zorg voor dragen.  Zowel financieel als door zelf de handen uit de mouwen te steken en bvb voor de les alles klaar te maken & na de les alles op te ruimen.  De bijdragen zijn geen vergoeding voor de gegeven lessen als wel een bijdrage tot het instandhouden & verbeteren van onze oefenmogelijkheden.
De oefenruimte staat permanent ter beschikking voor al onze leden.  Daarom geven we geen ‘les’- maar wel een ‘tempel’-bijdrage.

Als lid kies je voor een gewone bijdrage of voor een extra steunende bijdrage.  Mensen die intensief verschillende activiteiten volgen, kiezen meestal voor een extra steunende bijdrage. Indien je niet de behoefte voelt om regelmatig te oefenen, kan je ook sporadisch de activiteiten bijwonen.  

Beginnen

Je begint door je lid te maken.  Er wordt steeds een fiche gemaakt met enkele gegevens om mekaar te kunnen contacteren, en om te weten wie waar aan deelneemt. Vervolgens beslis je hoe je wil bijdragen (1x of 12x per jaar).  Daarin zit meestal ook een verzekerings-bijdrage (Tenzij je verzekering deze activiteiten alreeds dekt)

Oefenen

Een borstel of een vochtige doek om de matten en/of het altaar van wat stof ontdoen.  Net lang genoeg om even met je aandacht bij de les te komen.  Vervolgens nemen we een plekje op de mat in en begint de les.  Bij het einde van de les gaan we de oefenruimte weerom zuiveren.  Deze handelingen maken deel uit van de lessen - en zorgen er niet alleen voor dat de oefenruimten mooi blijven...
Via Facebook (berichten tussen leden - TribaLight (noemt nu nog Akasha), Ken Gyu) & Gimme (berichten vanuit de vzw naar de leden) blijven we ook virtueel met mekaar in contact.  

Stoppen

Als lid (je engageert je jaarlijks), laat je even weten dat je stopt.  Vanaf dan doe je geen maandelijkse of jaarlijkse bijdragen meer.  Indien je terug zou willen beginnen, dan blijft het betaalde lidgeld geldig. Je hoeft dus geen 2x lidgeld te betalen als je in mei stopt om in de zomer op je besluit terug te komen.

 
Hieronder vind je nog een afprintbaar leden document voor onze administratie.  
(als je dit document niet kan openen, download dan adobe pdf reader

BijlageGrootte
lid_regenboog.pdf101.83 KB